Megkóstoltuk: LIDL ciabatta

Lidlis ciabattaHa mondunk ALDI-t, mondjunk LIDL-t is, ne legyen sértődés. Szép magyar nevű diszkontlánc mindkettő, dislexiásoknak kötelező gyakorlatként bevezetném: alkoss szóláncot a nevükből.
És akkor itt van a ciabatta, ugye, az olasz bagett, a kis szendvicskenyér, amely nélkül nem bruschetta a bruschetta.
Magyarra fordítva a szót: megkóstoltuk a LIDL ciabattáját, és jól éreztük magunkat a nyelvi nehézségek ellenére is. Lássuk hát, mi történt.

Egy éve már, hogy minden szombat reggel útba ejtem a legközelebbi Lidlit, csak és kizárólag a ciabattájukért. Szombat reggel még nincs kisült kenyerem, legkorábban vasárnapra készül el, addig is, áthidaló megoldásként megteszi ez a kenyérke is.
Nem csak hogy megteszi, hanem kifejezetten boldoggá is tesz. Tudom, eretnekség mirelitből újjáélesztett, nagyáruházi terméket ajnározni, de ez tényleg jó. A bolti cimke tanúsága szerint mértéktartó és becsületes kenyérről van szó, kovászolt, búza- és rozsliszt keverékével készült, némi enzim hozzáadása mellett.
Bocsánatos bűn. Mert tényleg jó.

 1. Búzaillatú, megtörve érett kovász szagú.
 2. Légies, nagylyukú, nyirkos tésztája van.
 3. Íze édeskés, enyhén zsíros a tészta, de nem üt át rajta az olajíz. Tesztelőtársam ellenkező véleményen van.
 4. Állaga megfelelő, gusztusos, sült héj, de egyenetlen, sokszor formátlan kenyér.
 5. Egyetlen valamirevaló hibája, hogy frissen még tapad a szájhoz, kissé kovászos, lisztes a falat.
 6. A 2., 3. napon is jóízű, szépen szárad, töpped, nem morzsálódik. Illatát ekkorra már elveszti, de nem savanyodik.
 7. Túlsütve, kiszárítva elveszti minden báját. Sajnos az áruházi utógondozás nem mindig lelkiismeretes, van, hogy nyers a tészta, és van, hogy bent felejtették.

Ára legutóbb 299 Ft volt.

Ajánlott, jó ízű kenyér.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:

 1. Silvercrest kenyérsütőgép melyik programján kell sütni? 750gr-ra állítva, a zacskón lévő ajánlás szerint az alap programra kell állítani. Ez kb 3 órás program, a 751 gr-nál is ennyi a sütési idő. Szerintem ez sok. Újabban ezzel a géppel sütve nem kel meg, egy db szappan az egész, nagyon bosszantó! Kérem,segítsenek, melyik program lenne jó ennek a lisztkeveréknek ezen a gépen?

  Válaszukat előre is köszönöm!

 2. Tudom, szentségtörés, de nincs valami módja annak, hogy az itthon összekendácsolt, megformázott, esetleg kissé előkelesztett cuccot lefagyasztva később jelentős időmegtakarítással, hét közben is lehessen frissen sült, ropogós pékárut kreálni? Mert hétközben nekem sajna nincs időm órákon át tutujgatni a tésztát, viszont hétvégén szívesen játszom ezzel és van mélyhűtőm. Ha az aldildli pékei meg tudják oldani, csak lehet háziasítani a technológiát.. vagy mégsem? Kllene valami temperált kelesztő hozzá, amiben kiolvad? Mit tudhatunk, mit tudsz erről?

  1. Szia! Sajnos nekem csak leveles tésztákkal voltak fagyasztós sikereim, a kovászos és/vagy élesztős tésztákkal csak tönkre tettem a tésztáimat ha 5 fok alá vittem le őket. Az viszont járható út, hogy a megformázott kenyér reggelig érik 6-8 fokon a hűtőszekrényben, és hajnalban sül ki. A Lidl nem tudom, hogy csinálja, a pékipari adalékanyagokat nem ismerem.

 3. Az összes pekaru nyers az Aldi ban. És a Lidl ben is. Meg sem kiserlem hogy vasaroljak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük