Megkóstoltuk: repcemagos kenyér

Repcés kenyér az inkvizícói előttAldiban jártunk, repcés kenyeret láttunk. Megkóstoltuk, leteszteltük. Mindenekelőtt két kérdés tornyosul elénk aktuális páciensünkkel kapcsolatban: mit keres a repcemag a kenyérben, ill. van-e helye a vakmerőségnek egy ABC-ben?
Meglepetés. A cikkből minden kiderül.

 

Megkövezhettek érte, de az Aldi árukínálatát én akkor is nagyon szeretem. Remek olasz tészta-különlegességeivel, sajtjaival, bioélelmiszereivel és sífelszereléseivel :-) nem versenyezhet egyik nagyáruház sem. Egy dolog hibádzik csak ebben a szupermarketben: gyalázatos az apró pékáru kínálata (leszámítva az import kenyereket). Nem tudom, hogy a vidéki áruházaknak kik a beszállítói, de a pestieknek nincs szerencséjük a pékekkel.

Hosszasan nem időznék el ennél a pontnál, majd talán egy másik cikkben kivesézem alaposabban a kínálatot, de mindezt muszáj volt megemlítenem amiatt, hogy átérezzétek, nem tudom mit gondoljak akkor, amikor néhanapján, hónapról-hónapra előrukkol a cég egy magasabb minőségi kategóriát képviselő, a „hónap kenyere” szlogen mögött kínált kenyérrel, amit mindig a pécsváradi Aranycipó pékségben süttetnek.

Nem egyszer ért már kellemes meglepetés a prémium kategóriás pékáruk szondázása során, pl. a karácsonyi kenyerük íze még most is itt van a számban.
Nem tudom viszont, hogy augusztusban hogy s mint csinálták, de a most pellengérre állított repcemagos kenyérrel nagyon melléfogtak.

Nézzük is meg mindjárt, hogyan szól az ítélet:

  1. Az esztétikai élményt háttérbe szorítja a szokatlan ízvilág.
  2. Tesztelőtársam első benyomása a tésztáról: avas és enyhén fűrészpor íz. Én enyhén kesernyés utóízt éreztem az első falat után. Ezt a repcemag számlájára írnám. Majd jött a maláta, és teljesen lehervadtam. Az már szót sem érdemel, hogy rémesen sótlan volt a vekni.
  3. Magvak ízének hiánya. Lenmag túlsúly.
  4. Állaga megfelelő, gusztusos, sült héj, szépen formázott kenyér. Lágy, nem ropogós, de a bélzetnél jobb ízélményt adó héj.
  5. Nem tapad, könnyen csúszik, de feltétért kiált.
  6. Friss, rugalmas, ugyanakkor inhomogén tészta. Könnyű, nem tömött szerkezet, de az alja szalonnás.
  7. Illata halovány, de üde, friss kovászillatot áraszt (szolídan).
  8. Plusz pont az adalékanyagok mellőzése és a kovászolás miatt.

399 Ft volt augusztusban az ára.

Ha nem kaptál volna az első kérdésemre választ, miszerint mit keres a repcemag a kenyérben, akkor ez csakis azt jelentheti, hogy fogalmam sincs róla.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:

    1. Köszi a javaslatot. Tényleg finom, de csak frissen, gondolom te is tapasztaltad, hogy másnaposan már elég fonnyatag. De fontolóra veszem a tesztelését (akár több más aldis termékkel egyetemben). Köszi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük