Só nélkül nincs élet. Éljünk vele mértékkel, de ne spóroljuk ki a receptekből. Én nem vagyok hajlandó már ennél is jobban csökkenteni a sóbevitelemet, ha sütésről van szó. Nem bánom, ha nő a vérnyomásom és végem lesz idejekorán – só nélkül a kenyér kínzóeszköz, büntetés, elfuserált pékáru.
Szinte minden receptem tartalmaz sót. Én finomított, jódozott tengeri sót használok. Hiszek a jódban, de a strumámat akkor sem gondolom, hogy a jód fogja megállítani, de legalább a só ízére nincs nagy ráhatással.
Ha lehet, kősó helyett tengerit használjunk. Mindig ugyanazt a márkát vegyük, mert nagy különbségek vannak a sós íz intenzitásában fajtánként, márkánként.
Receptjeimben grammban adom meg a szükséges sómennyiséget, ezzel is tiszteletben tartva a szigorú sódiétát tartó embertársaim szükségleteit.