A kislexikont elsősorban azon kedves látogatóimnak állítottam össze, akik nem igazodnak el a hozzávalók dzsungelében, illetve azok is haszonnal forgathatják, akik csak egy-egy furcsa nevű fűszer, lisztfajta, készítési metódus jelentésére, beszerzési forrására kíváncsiak.
A kislexikon a hozzávalók bemutatása mellett – ha szükséges – azok fővárosi és vidéki, illetve webes beszerzési forrásait is ismerteti.
A kislexikon bár egybegyűjti itt és most a szócikkeket, praktikusan akkor érdemes vele foglalkozni, amikor a receptek hozzávalóival és az elkészítéssel ismerkedsz. (Ezért is linkeltem be közvetlenül őket a receptes oldalakon.)
Azért örülök, hogy bekukkantottál ide is.
Cserébe, íme a hozzávalók teljes – folyton bővülő – listája:
Hozzávalók, eljárások, technikák
- Aludttej
- Bulgur
- Burgonyapehely
- Búzaliszt
- Cukor
- Dió
- Élesztő
- Kovász
- Mazsola és más gyümölcsaszalványok
- Olivaolaj
- Petrezselyemzöld
- Só salt Salz sel sal sól соль ملح αλάτι מלח
- Tej és tejpor
- Tojás
- Vaj
- Vakra sütés
- Víz
- Vörös áfonya